Verkenners

Bij de Verkenners wordt er voortgeborduurd op de kennis en vaardigheden die de jeugdleden opgedaan hebben bij de Welpen. De groep is opgesplitst in zogenaamde ‘bakken’ en iedere bak is verantwoordelijk voor een eigen boot. Binnen deze bakken nemen de oudere jeugdleden het voortouw en wordt samenwerking tussen kinderen van alle leeftijden gestimuleerd. Ook wordt er gewerkt aan het behalen van CWO 1, 2 en 3. De Verkenners nemen ook deel aan (regionale) roei- en zeilwedstrijden. Samenwerken, spierballen en tactiek worden tijdens de wedstrijden op een leuke manier ontwikkeld. In het winterseizoen worden de boten uit het water gehaald en onderhoudt iedere bak zijn eigen boot, o.a. door te schilderen, schuren en lakken. Daarnaast worden er ook activiteiten als hikes en filmavonden georganiseerd.

Waar en wanneer?
Opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur. In het zomerseizoen vinden deze plaats op en rond het wachtschip op de Mookerplas bij Middelaar en in het winterseizoen op de blokhut aan de Grootstalselaan.

Op kamp
Een aantal keer per jaar vindt er een weekendkamp samen met andere scoutinggroepen plaats. De groep wordt tijdens de kampen vaak zelfstandig op pad gestuurd (te voet of per zeilboot), bijvoorbeeld naar een leuk stadje in de buurt. Uiteraard houdt de leiding altijd een oogje in het zeil. Het zomerkamp duurt tien dagen. Zelfstandigheid staat ook daar hoog in het vaandel. Denk hierbij aan: zelf inkopen doen voor het avondeten, koken op een vuurtje of overnachten op een zeilboot.

Helaas zit onze verkennersgroep op dit moment vol en kunnen we geen nieuwe leden meer aannemen. Eventueel kunnen we uw zoon of dochter op onze wachtlijst plaatsen, maar het kan gerust meerdere jaren duren voor er weer een plek vrij komt. Heeft u vragen over de wachtlijst of de verkenners in het algemeen? Neem dan contact met ons op.